Εφήμερον 2016.01.15

Οι μισοί (τουλάχιστον) είναι για τον εισαγγελέα!
Σήμερα ήρθε η σειρά του γνωστού τσιπροφύλακα και ευρωβουλευτή του Κόμματος Στέλιου Κούλογλου να προσθέσει μια πολύ ενδιαφέρουσα πινελιά στο κάδρο της εκτροπής που προετοίμασε και εκτέλεσε σχεδόν ως το τελευταίο στάδιο η "πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς". Μέσω της ιστοσελίδας του tvxs.gr μάθαμε ότι ο Τσίπρας το καλοκαίρι είχε αναθέσει στην ΕΥΠ να παρακολουθεί το... Νομισματοκοπείο! Γιατί; Για να αποτραπούν ενέργειες κατάληψής του! Από ποιους; Από τους υπουργούς της κυβέρνησης! Μάλιστα, αυτά μαθαίνουμε. Το Μαξίμου αρχικά προσπάθησε να ποιήσει την νήσσαν, αλλά όταν το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις προσπάθησε να βγάλει αναξιόπιστο το ρεπορτάζ, το οποίο, ωστόσο, ο ίδιος ο Κούλογλου στην ΕΡΤ3 είχε χαρακτηρίσει ακριβές και στοιχειοθετημένο.
Στο περιθώριο αυτής της νέας απίθανης πτυχής αυτού του συνολικά απίθανου θέματος, οφείλω να επιστρέψω στην γεννήτρια της αναζωπυρωμένης συζήτησης, της συνέντευξης Στρουρνάρα στις "Ιστορίες" του Αλέξη Παπαχελά, γιατί νομίζω ότι μια ιδιαίτερα σημαντική πτυχή όσων είπε, μάλλον περνά απαρατήρητη. Πέραν των πολύ σημαντικών γύρω από τα σχέδια για το ντου στο Νομισματοκοπείο, που μαγνήτισαν το ενδιαφέρον, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε μια φράση με μεγάλη βαρύτητα, μια φράση που αφορά αυτούσια τον Γιάνη(sic) Βαρουφάκη. Είπε χαρακτηριστικά, ότι "ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαπραγμάτευση ως τον Ιούλιο δεν ήταν συμβατός με τον στόχο της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη". Δηλαδή, κοντολογίς, ο Βαρουφάκης σχεδίασε και διεξήγαγε μια διαπραγμάτευση που σε όλους μας έλεγε ότι εξασφαλίζει την παραμονή της χώρας στην ΕΖ, αλλά στην πραγματικότητα συνειδητά την καθιστούσε από επισφαλή ως πρακτικά αδύνατη.
Προσωπικά, θεωρώ βέβαιο ότι όλο αυτό έγινε με δόλο, τα αίτια του οποίου δεν χρειάζεται να αναλύσω αυτή την στιγμή. Οπωσδήποτε, όμως, εκτός από τις απολύτως και άμεσα διερευνητέες σκέψεις, συζητήσεις και προετοιμασίες(;) για παράνομες ενέργειες από μέλη της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος (του Τσίπρα περιλαμβανομένου) πριν και μετά το δημοψήφισμα, προκύπτει με πολύ σοβαρό τρόπο πλέον η ανάγκη για εις βάθος διερεύνηση της πολιτείας του Γ.Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών, των σχεδιασμών της διαπραγμάτευσης, των εναλλακτικών, των σεναρίων, κλπ. Τίποτε δεν πρέπει να μείνει χωρίς ενδελεχή διερεύνηση σχετικά με την θητεία του. Ας ελπίζουμε ότι κάποτε θα γίνει αυτό.

***
Φωτό: Παναγιώτης Τζάμαρος/ FOSPHOTOS από το popaganda.gr


Βγήκαν κάποια διαδικτυακά απόβλητα και λοιδορούν τους ανθρώπους που διαδήλωσαν μαζικά χτες, γιατί πολλοί ήταν ντυμένοι με ένδυμα γραφείου. Προς όσους ήταν εκεί ή δεν ήταν αλλά θα μπορούσαν ή γενικά ανήκουν στο ίδιο κοινωνικό πλαίσιο:
ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ!
Οι βλαμμένοι που τα λεν αυτά βγάζουν απλώς τα κόμπλεξ τους. Και μιλάμε για πολλά κόμπλεξ, κοινωνικά, ψυχολογικά, διάφορα. Μέσα σε αυτά υπάρχει κι ένα πολιτικό, που είχε εκδηλωθεί και στις κινητοποιήσεις του "Μένουμε Ευρώπη" και του ΝΑΙ. Όλοι αυτοί έχουν συνηθίσει η μαζική διαμαρτυρία, το πεζοδρόμιο, ο ακτιβισμός να είναι προνομιακό, αν όχι αποκλειστικό πεδίο δράσης τους. Και όταν αντιμετωπίζουν σοβαρές δράσεις από αντίπαλους χώρους σε τέτοια πεδία, εκδηλώνουν τα συμπλέγματά τους. Αρκετά φάγαμε και τρώμε με τις χούφτες την καθεστωτικοποίηση της καφρίλας εδώ και δεκαετίες, από την "πολιτιστική επανάσταση" της πασοκαρίας(ως κοινωνικής αντίληψης, όχι κόμματος) και μετά. Αρκετά!
Σύντροφοι, guess what, γίνατε κυβέρνηση! Και θα φάτε ακριβώς το πιάτο που μαγειρεύατε και σερβίρατε αφειδώς και σε πολύ φτηνές τιμές χρόνια και χρόνια τώρα! Και δικηγόροι με κοστούμια, και αγρότες με αρβύλες και γιατροί με στηθοσκόπια και συνταξιούχοι με μαγκούρες, δεν θα μείνει καμιά κοινωνική ομάδα από όσες ασύστολα παραμυθιάζατε που να μη σας κράξει αγρίως. Και κρατήστε και χαμηλό προφίλ, γιατί "λαγός την φτέρην έσειε, κακόν της κεφαλής του"!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί ομοφυλοφιλίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ηγεμών εκ Βερολίνου;

Απάντηση στην αρρώστια που μας πνίγει